Hybridikerrostalojen sisälasitukset

Lempäälän Hiidenvuolteen rantamaisemiin aloitettiin kolme vuotta sitten hybridikerrostalojen projekti, jossa rakennuttajana on Pohjola Talotuotanto Oy.Suurin piirtein kerran vuodessa on yksi 25 asunnon talo valmistunut. Me olemme vastanneet kaikkien kolmen kerrostalon sisälasituksista (saunan lasiseinät, suihkuseinät ja lasiliukuovet).

Kohde on siitä erikoinen, että se on hybridi, jossa on rakennusmateriaaleina on käytetty sekä puuta että betonia. "Kerrostaloja voisi sanoa myös design-kerrostaloiksi, sillä materiaalivalinnat ovat erittäin laadukkaita ja materiaalivalintoihin myös lasitusten osalta on paneuduttu pieteetillä", kertoo Jari Gustafsson, JVG Laseja Oy.

Jari jatkaa, että yksittäisiin kohteisiin verrattuna huomion keskipisteenä on ollut logistiikka; kuinka saadaan organisoitua ja resurssoitua koko projekti. Toisinaan lasien kantamiseen käytetään myös alihankkijoita, jolloin on tärkeää huolehtia tarkasti lasien käsittelyyn liittyvästä ohjeistuksesta, jotta lasit ovat oikeissa kerroksissa ja numerointien mukaan oikeissa asunnoissa varsinaista asennustyötä varten. On myös tarkistettava, että kohteessa on tilaa kantaa lasit huoneistoihin, ettei esimerkiksi samaan aikaan ole käynnissä rapun maalaus ja telineitä esteenä.

Asennustyösuunnitelma saattaa muuttaa uudiskohteissa asunnon ostajien omat materiaalivalinnat. Näitä voivat olla esimerkiksi helojen, vetimien ja varsinaisten lasien väri. Samoin esimerkiksi liukukiskot ja pyörästöt tulee valita huolella. Jari kertoo, että näillä kovin pieniltä tuntuvien osien laatu on kuitenkin erittäin tärkeä. Kohteeseen kuin kohteeseen pitää osata valita oikeanlaiset ja laadukkaat materiaalit, joilla vältetään lähitulevaisuuden korjaushaitat ja korjaustyöt. "Lasihan on lähes kaikilla samaa, mutta laadukkaampaa lasitusta saadaan asennuksien ammattitaidolla ja valituilla kiinnikkeillä", Jari tiivistää.

Lisätietoja antaa:
Jari Gustafsson
puh. 0400 639 656
jari@laseja.fi