Liikuntakeskus Joo.Arenan lasitusratkaisut

Lasikaiteet

Joo.Arena Kirkkonummen Masalassa vietti tammikuussa 2022 virallisia avajaisia. Toimitimme liikuntakeskukselle erilaisia lasitusratkaisuja; Projekti sisälsi julkisivun taidelasit Lyöntiharjoitus-valoteosta varten, harmaat taidelasielementit sisäänkäynnin päälle, katsomon lasikaiteet, suuret peilipinnat tanssistudioon ja kuntosaliin sekä saniteettitilojen peilit.

Noin puoli vuotta kestänyt projekti alkoi normaalista tarjouskilpailutuksesta. SSA Rakennus Oy, joka oli Joo.Arenan pääurakoitsija kilpailutti työt ensin julkisivulaseista ja myöhemmin sitten sisätiloista. Kun he olivat päätöksen lasitusratkaisujen toimittajasta tehneet, tapasimme myös arkkitehdin. ”Mukava yhteensattuma oli, kun huomasimme, olimme olleet samassa projektissa jo vuosia sitten”, kertoo Jukka Viljakainen.

Pitkässä projektissa oli omat haasteensa. Julkisivun taidelasien suunnitelman oli tehnyt Arkkitehtuuritoimisto Räty Oy:n. Suunnitelma käytiin arkkitehdin kanssa erittäin tarkasti läpi, jotta toteutus vastaisi arkkitehdin piirtämää suunnitelmaa ja noudattaisi teknisiä piirustuksia. Erityisesti piti huomioida sisäänkäynnin päällä olevien taidelasien kiinnitys, jotta lasit varmasti pysyisivät seinässä kiinni. Myös katsomon kaiteissa piti huomioida kuormituskestävyys, josta tietysti testitulokset piti olla varmistamassa asiaa. Tämä sen vuoksi, että yleisö saattaa nojailla kaiteisiin, joten niiden on kestettävä rasitusta.

Yhteistyömme eri tahojen kanssa sujui todella kitkattomasti, josta syystä projektikin oli paitsi erittäin onnistunut, niin myös kaikille mieluinen.

– Joo.Arena
– Arkki­teh­tuu­ri­toi­misto Räty Oy
– SSA Rakennus Oy
– JVG Laseja Oy

Jukka Viljakainen, puh. 040 5879 908 / Jukka@laseja.fi

Lisätiedot:
Jukka Viljakainen, puh. 040 5879 908 / Jukka@laseja.fi